faa-den-bedste-kaffe-top
Friskhed

Jo friskere kaffe desto bedre smag, men kaffen bevarer de fleste aromaer op til 2 måneder efter, den er blevet ristet. Dette er hvis kaffen opbevares som hele bønner. Er kaffen malet bør den bruges så hurtigt som muligt. Hele bønner bevarer altså smagen længere end malet kaffe.

Vi anbefaler at du køber hele bønner og maler løbende efter behov. At male bønner selv er en hyggelig oplevelse, der er med til at øge forventningen til den herlige kop kaffe, der kommer.

Opbevaring

Kaffe er følsomt overfor direkte lys og temperatursvingninger. Kaffen holder sig derfor bedst opbevaret i en lufttæt beholder på et mørkt og jævnt tempereret sted.

Nogle spørger om det er en god ide at opbevare kaffe i fryseren. Dertil må der svares nej. Hver gang kaffen tages ud af fryseren til brug og lægges ind igen, udsættes den for temperatursvingninger. Endnu værre er det, hvis der dannes kondens i kaffen/bønnerne.

Kaffebrygning

Formaling: Filterkaffe males mellem-fint og Stempelkande grovmales.

Dosering: 50-70g kaffe pr. liter vand (ca. 5-7 skefulde).
Vandtemperatur bør være: 92-96 c

Bryggetid: Filtermaskine 4-5min, Stempelkande 4min.