om-costa-kalundborg-kaffe-shaun-top
Om Costa Kalundborg Kaffe

Costa Kalundborg Kaffe er ejet af Shaun Gamble. Shaun er oprindeligt fra New Zealand – nu bosiddende ved Kalundborg fjord. Vores vision er at riste velsmagende kaffe af høj kvalitet samt at give nyderen et indblik i landene og livet, der ligger til baggrund for kaffebønnernes tilblivelse.

Kaffe – det handler om mennesker

“Jeg sætter kaffen over”. I Danmark er kaffen altid med, når folk er samlet, når der fejres, når tanker og ideer diskuteres, når der sørges, når vi mødes med nye bekendtskaber. Som tilflytter til Danmark har kafferister Shaun Gamble selv mødt en stor part af sit nye netværk over en kop kaffe.
Når du køber vores kaffe, støtter du samtidig de bønder, der dyrker kaffen. Størstedelen af de plantager, vi handler med, er mindre familie-drevne landbrug I udviklingslande. Deres levestandard ligger typisk langt under vores. Vores ambition er at opbygge et godt samarbejde med disse bønder, og derved være med til at støtte deres udvikling.

kaffe-hoest
Friskristet kaffe smager bare bedre

Lige som friskbagt brød, smager friskristet kaffe bare bedre. Vi udvælger de bedste grønne bønner og rister i små portioner (ca. 2kg ad gangen) og stiler efter, at du får kaffen så frisk som muligt. Vi rister her i Kalundborg og alle nyristede portioner prøvesmages – Vi ved, det lyder som hårdt arbejde, men nogen skal jo gøre det. Sandt, at det er lidt dyrere end i supermarkedet, men vi er sikre på, at du lige som os, vil føle, at det er det hele værd. Vidste du at – Kaffen opnår sin optimale smag 3-4 dage efter ristning. På det tidspunkt har kaffen “gasset af”.

frisk-ristet-kaffe-2
Hvorfor “Costa Kalundborg Kaffe”?

En strandelskende New Zealænder flytter til Kalundborg ved fjorden, tager på ferie til Costa del Sol med danskere, der er vokset op med Shu-bi-dua – behøves der, at siges mere? Desuden ligger navnet godt i munden, lige som god friskbrygget kaffe.

Den videre rejse

Vores mål er:

  • at producere og levere frisk og velsmagende kaffe
  • at samarbejde med lokale firmaer
  • at bruge miljø-venlige produkter
  • at støtte den lokale kultur og vores lokale miljø
  • at støtte de plantager, der forsynes os med kaffebønne